Er zit een millennial in ons allemaal

#5 Er zit een millennial in ons allemaal

Millenials zijn lui, niet zo sociaal en vinden slecht hun weg in een organisaties.
De burnouts onder studenten en young professionals is schrikbarend hoog. Hoe kan het dat millennials zo moeizaam functioneren? Is het de onzekerheid, de beschermde opvoeding en social media gedrag? Of ligt het allemaal iets genuanceerder?

“Deze jonge generatie heeft een „neurotische drang om te presteren”, zegt Derksen. Daarom lopen ze al op jonge leeftijd tegen burn-outklachten aan. „De prestatiedrang is door opvoeding gestuurd. Ouders jagen hun kinderen over de kling en jongeren onderling op social media ook. Ze zijn continu hun buitenkant aan het versterken, maar hun binnenkant, het verdriet, de angst, hun schreeuw om aandacht, kunnen ze niet kwijt. ”

Millennial slaapt pas in de stoel van de psycholoog – Metro van 1 juli 2017 

Why Sinek, why?

Bas Brand en Stef Heutink keken aandachtig naar de video van Simon Sinek over Millennials, die beleefde de afgelopen weken weer een revival op LinkedIn, twitter en Facebook. De periode na de zomervakantie betekent immers ook weer tijd voor nieuwe richtingen, inzichten en inspiratie. Sinek is weinig hoopvol voor de generatie Y en echte oplossingen draagt hij niet aan, maar waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *